Мед – це один з продуктів, який входить в список здорового харчування. Цьому є багато причин. Мед натуральний, створений природою, відмінно засвоюється людським організмом і насичений необхідними вітамінами і ферментами. А ще домашній мед може стати порятунком для ласунів, адже в ньому натуральні природні цукри: фруктоза і глюкоза.
Я вже писала про те, як ми самі їмо мед і як навчити родину це робити. Про це ви можете почитати тут. А сьогодні розповім про те, як ми всю зиму не хворіли за допомогою меду і лимона.
Профілактика застуди з домашнім медом
Думаю ні для кого не секрет, що лимон багатий вітаміном С і відмінно справляється з таким завданням, як профілактика простудних захворювань. Якщо додати до його дії мед виходить відмінний і, головне, смачний засіб, який зміцнює імунну систему організму всю осінь і зиму. Сміливо можу це стверджувати, оскільки перевіряли всією сім’єю не одну дощову осінь і холодну зиму. Ось вирішила також поділитися і з усіма бажаючими.
Рецепт суміші меду і лимона
Робиться склад для профілактики дуже просто. Для початку нарізаємо дольками або кубиками лимон. Бажано для цього вибирати цитрус з якомога більш темною шкіркою, такі зазвичай найстигліші.
Далі нарізаний фрукт необхідно скласти в баночку або іншу зручну ємність. Зверху покласти мед, поставити в тепле місце і дати йому просочитися між часточками лимона. Мед можна вибирати будь-який на ваш смак, я, наприклад, дуже люблю весняний мед з ріпаком, він м’який, текучий і дуже запашний. Але також можна взяти літній мед, липовий або будь-який інший.
Якщо домашній мед густий, він може швидко не осісти для цього його можна покласти на батарею, на тривалий час або просто залишити в найбільш теплому місці. Головне, не розігрівайте мед в мікрохвильовці або на занадто гарячій водяній бані понад 40 градусів це може зробити його в кращому випадку непотрібним, а в гіршому навіть шкідливим для організму.
Можна також змішати натуральний мед з лимоном відразу, але тоді суміш буде схожий на кашу, а я, наприклад, більше люблю, коли часточки залишаються цілими, але на користь продукту це не впливає.
Як ми їмо мед і лимон
Коли домашній мед повністю просочився в нарізаний лимон склад можна покласти в холодильник і вживати. Спочатку ми просто клали цю суміш в чай або їли її вприкуску, кожен раз, коли влаштовували чаювання. Але потім цієї цілющої суміші знаходилось й інше застосування. Наприклад, дуже смачно їсти мед і лимон з:
- творогом;
- вівсянкою;
- манною кашею;
- в будь-якій випічці;
- з млинцями;
- і просто так.
Якщо відразу ви не будете встигати з’їдати багато не переживайте за збереження цього продукту. Якщо ви взяли якісний домашній мед (такий мед купити можна у нас) і хороший цілий лимон їх суміш може простояти в холодильнику кілька місяців і не зіпсуватися. Адже мед крім цілющих властивостей має і антибактеріальну, консервуючу дію і не дасть лимону зіпсуватись.
Ось так вживаючи домашній мед і лимон вся моя сім’я вже який рік, не хворіє на застуду ні восени, ні взимку. Чого і вам бажаємо!
Меду Всім!!!
Проголосуйте будь ласка